Hlavní obsah

Medvědovi uvízla hlava v barelu, vysvobození z plastové pasti se však bránil

Novinky, jdu

Medvěd, kterému uvízla hlava ve žlutém barelu, překvapil v pátek dělníky na stavbě vodního kanálu v čínské provincii Čching-chaj. Vysvobodit medvěda z plastového zajetí trvalo skoro čtyři hodiny. Aby nikomu neublížil, museli jej jeho zachránci zajistit lany, tomu se však zarytě bránil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvědovi uvízla hlava v bareluVideo: Reuters

 
Článek

Do barelu zvíře v Tibetské autonomní provincii Jü-šu v čínské prefektuře Čching-chaj minulý týden nejspíše nalákal chutný zbytek potravy, hlavu z něj už však vytáhnout nedokázalo. V plastové pasti strávil přibližně dvouletý medvěd hnědý několik hodin, než si ho všimli nedaleko pracující dělníci, jak šplhá po strmém říčním břehu.

Přivolaní policisté a ochranáři museli jednat rychle, neboť barelem oslepený medvěd mohl snadno spadnout do řeky.

Rozrušeného medvěda nejdříve zajistili lany, čemuž se však zarytě bránil. Následně mu jeden ze zachránců ručně odstranil barel z hlavy. Pro záchranáře však poté vyvstal problém, jak zvíře vysvobodit z lanového sevření. S tím už si však poradil medvěd sám a snadno se vymotal.

Celá záchranná akce trvala přibližně čtyři hodiny.

Až na menší poranění končetin, které si přivodil během svého putování s barelem na hlavě, se medvědovi nic nestalo a podle místních úřadů byl úspěšně vypuštěn zpět do přírody.

I když je medvěd hnědý běžně rozšířeným druhem v Evropě, Asii i Severní Americe, v Číně se jedná o chráněný druh, jehož odlov a prodej je nelegální.

Reklama

Výběr článků

Načítám