Hlavní obsah

Rusce omylem zašili do břicha patnácticentimetrovou chirurgickou svorku, žila s ní 23 let

Novinky, jdu

Nedávné vyšetření 62leté ženy z Ruska, která si dlouhodobě stěžovala na nesnesitelné bolesti břicha, přineslo nečekané odhalení. Rentgenový snímek ukázal, že má v břiše velkou chirurgickou svorku. Tu jí lékaři omylem zašili do břicha při císařském řezu v roce 1996. S nástrojem v těle tedy žena žila 23 let.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chirurgická svorka (ilustrační foto)

Článek

Lékaři původně bolesti připisovali problémům s játry a ženě po léta předepisovali prášky na bolest. Teprve až letos 62letá Ezeta Goobevaová z ruské republiky Severní Osetie-Alanie šla na rentgen, který ukázal původce problému.

Podle pacientky výsledkům nechtěla věřit ani samotná rentgenoložka. Původně si prý si myslela, že žena má v kapse nůžky.

„Snímek ukazuje nůžky, máte nůžky v těle, řekla mi. Jaké nůžky? zeptala jsem se. Ona mi ukázala rentgenový snímek. Co se dělo poté, si nevybavuji, brečela jsem, byla jsem v šoku,“ líčila žena podle serveru Daily Mail chvíle, kdy ji lékařka informovala o původu bolestí.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice, kde měli v roce 1996 lékaři zapomenout svorku v břiše pacientky.

23 let v těle

Nástroj, který je podle dostupných informací dlouhý přes patnáct centimetrů, jí lékaři nejspíš omylem zašili do břicha v roce 1996, kdy žena podstoupila porod císařským řezem, s bolestmi se musela potýkat neuvěřitelných 23 let.

Chirurgickou svorku má žena stále v těle a teprve se připravuje na operaci. Jedinou úlevou pro ni tak zatím dál zůstávají prášky na bolest.

Incident už podle ruských novin vyšetřuje ministerstvo zdravotnictví republiky Severní Osetie-Alanie. Podle mluvčí úřadu na celý případ dohlíží sám ministr zdravotnictví. Ženě už také slíbili proplacení výdajů na odstranění zašitého nástroje. K tomu by měla dostat i finanční kompenzaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám