Hlavní obsah

Biskup chce skropit hříšné město z vrtulníku svěcenou vodou

Novinky, tcs

Stále rostoucí kriminalita v kolumbijském přístavu Buenaventura přiměla katolického biskupa Rubéna Daria Jaramilla Montoyu k zoufalému řešení. Plánuje zahnat zlo, které prý obsadilo milovaný přístav, jedním tahem – v červenci ho celé skropí z vrtulníku svěcenou vodou.

Foto: Profimedia.cz

Biskup Rubén Dario Jaramilla Montoya

Článek

„Musíme vyhnat ďábla z Buenaventury,“ uvedl katolický biskup ve svém prohlášení, které zveřejnila na twitterovém účtu Kolumbijská biskupská konference. Cílem je „nastolit mír a klid, které město ztratilo“.

Biskup má odvážný plán, v němž počítá i s pomocí kolumbijského námořnictva a místních úřadů. Z vrtulníku námořnictva chce skropit celé město svěcenou vodu.

K nezvyklému obřadu by mělo dojít 13. nebo 14. července, kdy se ve městě slaví svátky svatých. Jakkoli to tak nevypadá, nejde však o „skutečný“ exorcismus, ale spíš o snahu přimět místní obyvatele bojovat s kriminalitou.

Ke gestu přiměla biskupa místní tristní bezpečnostní situace. Přístav si totiž vyhlédlo několik drogových kartelů, které odtud pašují zboží do USA.

Ve městě navíc přibývá vražd spojených nejen s drogami. Letos už bylo v Buenaventuře zavražděno na 50 lidí, což je o 20 více než za stejné období loni.

Biskup se k netradičnímu kroku odhodlal po vraždě desetileté dívky, která byla brutálně uškrcena.

Reklama

Výběr článků

Načítám