Hlavní obsah

Trump místo o princi z Walesu psal o „princi velryb”

Washington

Americký prezident Donald Trump se ne vždy drží správného pravopisu, když píše příspěvky na twitter, jeho čtvrteční překlep ale vzbudil větší pozornost než jiné. Britského prince Charlese, který užívá titul princ z Walesu, omylem nazval „princem velryb” (Prince of Whales). Následovala záplava nejrůznějších vtipů, zatímco Trump původní příspěvek smazal a nahradil jej opravenou verzí.

Foto: Jim Young, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Ve svém tweetu se americký prezident vracel k nedávné státní návštěvě Británie, během níž se s Charlesem několikrát setkal. Princ a jeho žena Camilla například odpoledne prvního dne návštěvy hostili Trumpa a první dámu Spojených států ve svém sídle Clarence House.

„Je tohle potvrzení, že prezident Trump s princem Charlesem řešil při odpoledním čaji ochranu zvířat,” komentoval úsměvnou chybu londýnský zpravodaj televize CNN Max Foster. Také jeho kolegyně ze CNN Victoria Arbiterová v nadsázce dávala Trumpův překlep do souvislosti s Charlesovým zájmem o ochranu přírody a ekologické problémy. „Princ Charles se o ochranu zvířat zajímá hodně, ale tohle?” divila se na twitteru.

Jiní komentátoři zase spekulovali, jak by takový velrybí princ mohl vypadat. „Princ velryb, záběr z dnešního dne,” napsal Graeme Demianyk k obrázku kytovce s korunou na hlavě jedoucího v kočáru.

Reportérka BuzzFeed News Hazel Shearingová přispěla fotografií plejtváka a potápěče s popiskem „dorazily první fotky setkání Trumpa s princem velryb”.

Britská královská rodina na událost formálně nereagovala, podotýká BuzzFeed News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám