Hlavní obsah

Dojemné setkání po 75 letech. Válečný veterán se shledal se svou láskou

Dojemný příběh amerického válečného veterána, který se ve Francii po 75 letech setkal se svou někdejší válečnou láskou, zaujal francouzské televizní diváky. Milenci spolu strávili v roce 1944 dva měsíce, než byl Američan převelen. Při příležitosti výročí vylodění spojenců v Normandii se mohli oba znovu obejmout.

Foto: Reuters

Americký válečný veterán se setkal se svojí dávnou láskou.

Článek

Schůzku zorganizoval štáb stanice France 2, jemuž veterán K. T. Robbins ukázal při natáčení v USA černobílou fotografii své tehdy osmnáctileté lásky Jeannine Ganayeové. „Byla velmi něžná a myslím, že mne milovala,” uvedl starý muž a vyjádřil přání, zda by se mohl setkat alespoň s její rodinou.

„Ji už asi neuvidím, nejspíš zemřela,” dodal Robbins, který se po návratu do Spojených států oženil. Na Ganayeovou ale nezapomněl. Lidé z televize zjistili, že stará dáma stále žije, je jí 92 let a bydlí v domově důchodců v severovýchodní Francii.

Pro veterána, který přijel na oslavy výročí vylodění spojenců v Normandii, pak nachystali překvapení - schůzku s bývalou láskou, nyní rovněž vdovou. Setkání zachytily televizní kamery.

„Celou dobu jsem tě miloval, po celou dobu, stále jsem tě nosil v srdci,” říká na nich Robbins své bývalé milé. „Říká, že mne má rád, to jsem rozuměla,” uvedla devadesátnice. „Já taky. Pořád jsem na něj myslela a říkala jsem si, že snad se jednou vrátí.”

Dodala, že si vzpomíná i na Robbinsův kvapný odjezd. „Když odjel v nákladním voze, samozřejmě jsem plakala, byla jsem velmi smutná.” Robbins a Ganayeová, která se nyní jmenuje Piersonová, spolu strávili několik hodin. Loučili se v slzách a slíbili si, že se zase uvidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám