Hlavní obsah

Fenka pošla po letech prožitých u hrobu pána

Novinky, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako kdyby Nicoletta chtěla vlastním příkladem prokázat, že pes je nejlepším přítelem člověka. Když její německý pán Alfred 29. ledna 2009 zemřel v italském městečku Panza, opustila jeho dům a přesunula se na tamní hřbitov k jeho hrobu, kde strávila zbytek svého života.

Foto: facebook Enrico Mattera

Nicoletta strávila u hřbitova svého páníčka zbytek svého života

Článek

Tam strávila dalších deset let, než nyní ve věku 14 let pošla, napsal německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung. V posledních týdnech už Nicolettě nebylo moc dobře. Měla nádor a jen stěží se pohybovala.

Enrico Mattera, vlastník hotelu u hřbitova, ji vzal ke zvěrolékaři Alessandru Impagliazzovi. Ten už pro ni nemohl nic udělat, a tak ji uspal navěky.

Mattera se postaral aspoň o její epitaf na Facebooku: „Její přátelství a věrnost jsou nenahraditelné. Když jsem ji viděl naposledy, uvědomil jsem si, že je připravená – připravená následovat svého pána, kterého nikdy neopustila. Nyní je šťastná, že s ním může být znovu – v životě bez bolesti a bez samoty.“

Reklama

Výběr článků

Načítám