Hlavní obsah

Smrdutý plod durianu se vydražil za rekordních 1,1 milionu

Novinky, tcs

Jedni toto ovoce milují, druzí k smrti nenávidí. Některým voní, některým jeho pach připomíná shnilé maso nebo žumpu. I přesto, nebo právě proto, je nesmírně populární. Plod odrůdy kanayo byl v sobotu vydražen za rekordních 1,5 milionu thajských bahtů (1,1 milionu korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Delikátní plod durianu se vydražil v přepočtu za 1,1 milionu korunVideo: AP

 
Článek

Dražba těchto tropických plodů se konala v sobotu v thajském městě Nonthaburi. Plody sklizené na farmě pouhý den předtím předváděly zájemcům usměvavé modelky, jejich vyvolávací cena začínala na 20 tisících bahtech (14 tisících korunách), ale často se vyšplhala podstatně výše.

Nejdráže se potom prodal právě durian odrůdy kanayo. „Věděl jsem, že je speciální, ale byl jsem ohromen částkou, za kolik se prodal. Čekal jsem tak milion bahtů,“ uvedl Maliwan Han Chai Thai, farmář, který rekordní durian vypěstoval.

Cena 1,5 milionu bahtů (1,1 milionu korun) za jediný kus durianu je rekordní. Rekord z loňského roku byl překonán téměř dvojnásobně. Tehdy zájemce za jeden durian zaplatil 800 tisíc bahtů (588 tisíc korun).

Dražba celkem vynesla 4,5 milionu bahtů (3,3 milionu korun), část z peněz šla na charitativní účely. Odrůda kanayo je považována za nejlepší na světě kvůli své „jemné“ chuti a krémové textuře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám