Hlavní obsah

Stěžovali si, že jim varování před tornády ruší seriál. Pak jim živel zpustošil město

Novinky, tcs

Tornáda a bouře pustoší rozsáhlé území USA, někteří lidé však neustále dávají přednost své oblíbené televizní show a neváhají si stěžovat, když místo ní v televizi běží relace o ničivém živlu. To byl i případ diváků regionální televizní stanice FOX45 z města Dayton ve státě Ohio. Jedno z tornád brzy poté poničilo město.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Škody po tornádu ve městě Dayton v Ohiu Video: Reuters

 
Článek

Stát Ohio stejně jako další rozsáhlá území USA jsou již 14 dní pustošena bouřemi, při kterých se vytvořily už stovky tornád.

Tento týden v pondělí televize přerušila vysílání oblíbené reality show Bachelorette, aby informovala o současné situaci ve státě Ohio. Diváci si však na sociálních sítích začali stěžovat a žádali televizi, aby už konečně pustila jejich zamilovanou show.

Hlasateli počasí v tu chvíli došla trpělivost. „Ne, lidi, nebudeme teď dávat show. Tohle je nebezpečná situace,“ rozčílil se Jamie Simpson. „Je mi zle z lidí, který si na to stěžují. Naší prací je udržet lidi v bezpečí,“ snažil se vysvětlit divákům hlasatel. „Představte si, kdyby to bylo vaše okolí,“ dodal.

Jako naschvál Dayton jen o pár hodin později zasáhlo tornádo. Vichřice dosahovala rychlosti až 265 kilometrů za hodinu, těžce poničila řadu budov a vyžádala si několik zraněných.

Foto: Profimedia.cz

Dům poničený tornádem ve městě Dayton.

Nebývale ničivá série tornád

Ještě ve vysílání se Simpson omluvil za svůj výbuch, nikoliv však stěžovatelům. „Prostě mě vytáčí, že máme lidi, kterým nezáleží na bezpečnosti ostatních. Je to šílené,“ dodal Simpson.

Záznam jeho vysílání koluje na sociálních sítích a během několika dní ho už zhlédly miliony lidí. Podporu mu vyjádřila i protagonistka reality show Bachelorette Hannah Brownová. „Díky za přízeň, ale hlavně buďte v bezpečí. Tornáda nejsou legrace,“ vzkázala do Daytonu na svém Twitteru.

Jamie Simpson se nenechává nechtěnou internetovou slávou rozhodit. I když mu stěžuje práci. O interview ho totiž žádá řada bulvárních médií. „Včera jsme tu měli čtyřkové tornádo, další nejspíš přijde... Nechte mě dělat svou práci, prosím,“ úpěnlivě žádal na Twitteru.

Za posledních měsíc evidovali na území USA přes 500 tornád. Takové množství bylo naposledy hlášeno v roce 2011. Řáděním živlu je ohroženo na 34 milionů lidí v celkem 22 státech.

Reklama

Výběr článků

Načítám