Hlavní obsah

Kolem silničních výmolů někdo nakreslil penisy. Krátce na to úřady díry opravily

Novinky, mšv

Popohnat úřady k opravě silnic se rozhodl neznámý člověk či lidé z anglického Middlesbrough. Zvolil při tom velmi svérázný způsob - kolem výmolů nasprejoval obrázky penisů. Netrvalo dlouho a díry zmizely, píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Falické symboly ozdobily nespočet silničních výmolů, které podle místních nikdo neřešil více než rok. Stačilo při tom pár penisů a městská rada se jala konat, aby díry i s obrázky zakryla. „Tomu říkám síla pindíka,“ komentoval to jeden z obyvatelů Brad Nicholson, podle nějž se díry v silnici začaly tvořit už před dvěma lety, ale až někdy před rokem začaly být seriózním problémem. Kdo však penisy nakreslil, to neví. „Bylo ale načase, aby se ten problém začal řešit.

K události se vyjádřil mluvčí radnice. „Stejně jako okolní města, má i Middlesbrough problém s výmoly. Nutnost opravy je vyhodnocena na základě možného nebezpečí, které může hrozit řidičům,“ uvedl mluvčí. „Ačkoli jsme měli aktuálně připravený plán na opravu silnice v jiné části města, přehodnotili jsme ho, jakmile nám několik lidí ohlásilo tento problém. Díry jsme zacelili,“ doplnil mluvčí.

Nejedná se o první protest, při němž byly užity obrázky penisů. Na začátku ledna se podobná graffiti objevila také v anglickém městečku Saffron Walden. Tamní anonymní umělec k nim ovšem připojil i explicitní vzkazy pro radnici, aby laskavě problém vyřešila.

Reklama

Výběr článků

Načítám