Hlavní obsah

Devatenáct hasičů vyprošťovalo jedenáct hodin jediné kotě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé případy dokážou jednotku hasičů zaměstnat na řadu hodin. V sobotu se to ve francouzském městě La Trinité povedlo malému koťátku, které uvízlo ve zdi jedné z budov.

Foto: Sapeurs-pompiers 06 - SDIS 06

Záchrana kotěte, které se zaseklo za zdí.

Článek

Hasiči, kteří o neobvyklém a dlouhém zásahu informovali na svém facebookovém účtu, přijeli na místo krátce po poledni. Kotě se zaseklo v úzkém prostoru za zdí, kudy jsou vedeny kabely a trubky. Jak přesně se zvíře dovnitř dostalo, hasiči neuvedli, a zřejmě to neví ani jeho majitelka.

Ta během celé dlouhé operace na kočku mluvila, aby ji uklidnila. Hasiči nejprve navrtali několik otvorů do zdi, kudy protáhli endoskopickou kameru, aby zjistili, kde se kočka přesně nachází a kde se rovněž nacházejí rozvody, které nechtěli porušit.

Když kočku konečně lokalizovali, zjistili, že je zaseklá tak, že se nemůže pohnout. Znamenalo to tedy vyvrtat otvor přímo u ní. Hasiči proto museli postupovat velmi opatrně, aby zvíře nezranili.

V jedenáct hodin večer se jim konečně povedlo vytvořit otvor dostatečně velký na to, aby zvíře dostali ven. „Mise úspěšná,“ mohli se tak pochlubit na svém účtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám