Hlavní obsah

Američan měl pod domem 45 chřestýšů. Tvrdil, že jich je jen pár

Novinky, mšv

Skoro padesátku chřestýšů měl pod svým domem jistý Američan z texaského města Albany. Při volání odchytové službě jejím zaměstnancům tvrdil, že je hadů jen pár. O to větší překvapením pak bylo, když jich společnost odchytila celkem 45, napsal server NBC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle společnosti Big Country Snake Removal si chtěl muž srovnat pár kabelů pod svým domem, když zaregistroval „několik“ hadů. Zavolal proto odchytovou službu. Její zaměstnanci byli sami překvapení, když zjistili, kolik chřestýšů se pod domem ukrývá. „Přijeli jsme hned, jak to šlo. Ihned jsme si byli jistí, že se tam ukrývá mnohem víc než jen několik hadů,“ uvedla společnost.

Nakonec posbírali 45 plazů. „Hodně lidí si myslí, že se jich tento problém netýká, ale chřestýšům je jedno, jací jste lidé a jakým autem jezdíte. Jde jim jen o přežití,“ uvedla společnost s tím, že podobná situace není ničím neobvyklým, i když možná ne v takovém měřítku.

Zaměstnancům se podařilo všechny hady bezpečně posbírat, ačkoli někteří začali výhružně chrastit ocasem nebo ukazovat zuby. Na podobné situace jsou prý ale pracovníci zvyklí.

Chřestýši jsou jedním z nejrozšířenějších druhů hadů vyskytujících se na jihozápadě Spojených států amerických. Mají sice velmi silný jed, málokdy je ale jejich kousnutí pro člověka fatální, obzvlášť v případě, kdy jsou včas podány protilátky. Rod chřestýšů zahrnuje celkem 29 druhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám