Hlavní obsah

Policista vyřadil celou svou jednotku. Použil pepřový sprej, ale nepočítal s protivětrem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté snažící se zahradit cestu demonstrantům před parlamentní budovou v bulharské Sofii se museli dát během protivládních protestů na dočasný ústup. Jeden z jejich kolegů chtěl totiž zpacifikovat demonstranty pomocí pepřového spreje. Silný vítr ale záhy obrátil dráždivou látku přímo proti mužům zákona.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V bulharské Sofii se v sobotu sešla zhruba stovka demonstrantů, která protestovala proti korupci a požadovala demisi vlády, změnu ústavy a vyhlášení referenda o zavedení přímé demokracie. Před vládními budovami hodlali protestující prorazit policejní kordon.

Právě v tu chvíli se jeden z policistů pokusil demonstranty zpacifikovat pepřovým sprejem. Jenže počasí mu nepřálo. Silný protivítr obrátil štiplavý aerosol proti strážcům zákona.

Řada policistů byla na několik minut vyřazena, jejich velící důstojníci jim podávali vodu, aby si vypláchli oči. Sprej zasáhl rovněž demonstranty. Tři z nich vyhledali kvůli pálení v očích lékařskou pomoc, po krátkém ošetření byli propuštěni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám