Hlavní obsah

Slovinka si kromě ruky uřízla i ostudu, pojišťovnu neobelhala

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lublaň

Vidina získání celkem 400 tisíc eur (asi 10 milionů korun) z pojistky vedla 21letou Slovinku a členy její rodiny ke spáchání pojistného podvodu. K jeho provedení si vybrala skupina poměrně drastický způsob. Na kotoučové pile uřízla mladé ženě ruku nad zápěstím. Přesto se k sumě z pojistky nedostala, informují server BBC a agentura AP.

Slovinka si schválně uřízla ruku na cirkulárce kvůli pojistnému podvoduVideo: Novinky/AP

 
Článek

Mladé ženě z Lublaně bylo v nedávné době sjednáno hned několik pojistek, které obsahovaly odškodnění za trvalé následky. Částky pojistného plnění však byly zhruba třikrát vyšší, než je ve Slovinsku běžné.

Jakmile byly všechny pojistky sjednány, měli se členové rodiny rozhodnout, že si žena uřízne ruku nad zápěstím na kotoučové pile v domě svého otce a následně vše nahlásí jako úraz při řezání větví.

Chtěla miliony

Do nemocnice pak přicestovala žena bez amputované části ruky, aby se opravdu ujistila, že její následky budou trvalé. V souvislosti s nedávno sjednanými vysokými pojistkami však situace okamžitě vyvolala podezření.

Ukázalo se, že si žena ruku skutečně uřízla dobrovolně, aby mohla inkasovat v přepočtu téměř 10 milionů korun a každý měsíc rentu ve výši tří tisíc eur (asi 75 tisíc korun) z celkem pěti pojistných smluv.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Ruku jí zase přišili

Doktorům se nakonec povedlo nalezenou část ruky přišít zpátky. Případem se začala zabývat policie, která zadržela čtyři členy rodiny ještě před vyplacením plnění. Dva za čtyř členů rodiny nakonec byli propuštěni.

Za úmyslné uříznutí ruky a pokus o pojistný podvod přesto hrozí ženě a jejímu 29letému příbuznému až osm let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám