Hlavní obsah

Nová virální výzva dělá ze světa čistší místo

Novinky, tcs

Internetové výzvy jsou fenoménem sociálních sítí a o jejich splnění se pokouší tisíce lidí. Většinou jde o věci typu pojídání papriček a podobně, najdou se však i ty ušlechtilejší. Jednu takovou výzvu nyní oživil facebookový uživatel Byron Román. Nejprve se vyfotil na místě zaneřáděném odpadky a poté udělal ještě jednu fotku, když místo celé uklidil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tady je nová výzva pro vás, znuděné teenagery,“ stojí v úvodu Románova příspěvku, který minulý týden zveřejnil na Facebooku. „Vyfoťte místo, které potřebuje uklidit a pak ho vyfoťte znovu poté, co jste s tím něco udělali,“ přidává Román pravidla pro splnění výzvy s názvem Trashtag Challenge.

Nejen teenageři jeho výzvu přijali a internet zaplavilo tisíce fotografií uklizených míst z celého světa – USA, Ruska, Evropy, Indonésie či Nepálu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Присоединяемся к челленджу #trashtag , фото с уборки 9.09.18 года. Фоток с конкретного места «до и после» почти нет, но мы это исправим. Перед летом пойдём вешать таблички с призывом «не мусорить», а также убирать то, что люди накидали за зиму. ⠀ Публикование фото-результатов в социальные сети может очень мотивировать многих людей к уборке мусора на природе. Отличный челлендж! ⠀ Join the challenge #trashtag, photo from the cleaning 09/09/18. There are no pictures from one particular place “before and after”, but we will change this, when the snow melts. ⠀ Publishing photos of the results in social networks can motivate many people to scavenge in nature. Great Challenge!

Příspěvek sdílený Конный Петербург (@horses_spb), Bře 11, 2019 v 4:07 PDT

Nejde o původní Románův nápad. Výzvu se stejným názvem založila outdoorová společnost UCO Gear v roce 2015 v rámci kampaně na ochranu divočiny. Románovi se ho však během minulého víkendu podařilo dokonale oživit.

Výzva se rovněž snaží upozornit na obrovské problémy, které znečištění v současnosti představuje – zejména pokud jde o plast.

Podle Světového ekonomického fóra se v oceánech nachází kolem 150 milionů tun plastů a existují odhady, podle nichž se do roku 2025 toto množství může ještě zdvojnásobit.

Reklama

Výběr článků

Načítám