Hlavní obsah

Dvojice levhartů spadla během boje o teritorium do hluboké studny

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zachraňovat divoká zvířata, která spadnou do různých nádrží s vodou, není v Indii nic neobvyklého. V pátek však obyvatelé vesnice Bhatkalwadi zažili záchranu netradiční. Pracovníci organizace Wildlife SOS zde totiž museli vytáhnout šelmy rovnou dvě - levharty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana levhartů spadlých do studnyVideo: AP

 
Článek

Celá záchranná operace trvala více než tři hodiny. Obě šelmy byly vysílené. Jednalo se o dva samce, kteří do studny spadli během boje o teritorium. Levharti seděli na výstupku těsně nad hladinou a ta tam byla jejich touha po boji.

Přivolaní záchranáři z neziskové organizace Wildlife SOS spustili k hladině klec, dostatečně velkou pro oba levharty. Zatímco první vlezl dovnitř téměř okamžitě, druhému se do klece za svým rivalem příliš nechtělo. Nakonec ale do bezpečí přeci jen vlezl.

Levharti byli převezeni do Levhartího záchranného centra v Manikdohu, kde byli vyšetřeni. „Oba jsou zhruba sedm až osm let staří,“ uvedl veterinář Adžaj Déšmukh. Šelmy byly vyčerpané, v šoku a lehce zraněné po vzájemném souboji.

V centru zůstanou levharti několik dní na pozorování, posléze budou vypuštěni zpět do divočiny. Organizace Wildlife SOS upozornila, že podobné případy se množí. Původně plaché šelmy nutí přibližovat se do blízkosti lidí rapidní úbytek lesů.

Reklama

Výběr článků

Načítám