Celkem 12 dnů trval vývoj drozdích mláďat od vylíhnutí do opuštění hnízda. Na snímcích je patrné, jak matka nenasytná mláďata krmí a čistí hnízdo, které drozdi pro zpevnění vymazávají blátem.

Drozd stěhovavý

Drozd stěhovavý

FOTO: Profimedia.cz

Mláďata se líhnou z modrých vajec a v dospělém věku dorůstají velikosti zhruba 25 centimetrů.

Vejce drozda mají modré zbarvení

Vejce drozda mají modré zbarvení

FOTO: Profimedia.cz

Drozd stěhovavý je rozšířen prakticky na celém území Severní Ameriky. Patří mezi pěvce a jeho pronikavý zpěv je možné slyšet již od časného rána.