Hlavní obsah

Koala pobavil internet vyzývavou pózou

Novinky, tcs

Jedno z nejznámějších australských zvířat je vděčným objektem řady fotografů. Britskému fotografovi Rossu Longovi se ale podařilo pořídit snímek zachycující samce ve velice vyzývavé póze. „Kolem byla spousta samic, takže hádám, že to byl jeho způsob, jak jim říct, že je připraven,“ uvedl v nadsázce fotograf.

Foto: Profimedia.cz

Koala svou sexy pózou nadchl internet.

Článek

Sedmadvacetiletý Brit žijící dlouhodobě v Austrálii zveřejnil tento týden fotografii na Instagramu a ležérní koala medvídkovitý se stal okamžitě hitem. Snímek Ross pořídil v útulku Currumbin Wildlife u města Gold Coast na východním pobřeží. Vyfotit koalu v pravý čas nedalo Longovi příliš práce.

„Nikdy jsem nedělal s modelem, se kterým by se dalo tak snadno vyjít. Je to vítaná změna oproti tomu, co dělám normálně,“ uvedl pro Daily Mail příležitostný fotograf.

Foto: Profimedia.cz

Vačnatec fotografovi pózoval velice ochotně.

„Tohle je zřejmě ten důvod, proč koaly tolik trápí chlamydie,“ připomněl Long s nadsázkou bakterie, které způsobují sexuálně přenosné infekce. Pro koaly však jsou chlamydie obrovskou hrozbou, která likviduje celé populace.

U těchto zvířat chlamydiová infekce vede k zánětům, oslepnutí, neplodnosti nebo rovnou úhynu. Antibiotika pak likvidují i střevní mikroby koal a zvířata pak nejsou schopna trávit eukalyptus.

Podobné problémy však vyfocený koala nezažívá a lze předpokládat, že útulek pro divokou zvěř žádnou podobnou epidemii nezažije. Místo toho je hitem sociálních sítí. A možná se stane vzorem pro ty uživatele, kteří se rádi fotí v pózách, co právě frčí. „Sexy koala je nový duck face,“ poznamenala už jedna z uživatelek Instagramu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám