Hlavní obsah

V Hanoji se lidé nechávají stříhat na Trumpa a na Kima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Vietnamskou metropoli Hanoj zachvátilo před schůzkou amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una „summitové šílenství”. Kadeřník Le Tuan Duong v posledních dnech vytvořil asi desítce zákazníků zdarma účes v Trumpově či Kimově charakteristickém stylu, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kadeřník v Hanoji nabízí účesy podle Kima a TrumpaVideo: Reuters

 
Článek

Duongovo kadeřnictví je skryté v jedné z úzkých postranních uliček Hanoje. Na židličce uvnitř sedí řidič motocyklového taxi Le Phuc Hai a trpělivě čeká, až mu kadeřník obarví jeho přirozeně černé vlasy na oranžovo. „Mám Donalda Trumpa opravdu rád, tak chci mít jeho účes,” vysvětluje.

Vedle něj se devítiletý To Gia Huy postupně mění v miniaturu severokorejského diktátora. „Spousta lidí říká, že vypadám jako Kim Čong-un, zvlášť s tímto účesem,” prohlašuje chlapec, který má pro svou podobnost s vůdcem KLDR přezdívku Un.

Hoch jen stěží skrývá své nadšení nad tím, že Kim přijede příští týden do vietnamského hlavního města na druhý summit s Trumpem, který je plánován na 27. a 28. února. Doufá přitom, že bude mít příležitost setkat se se severokorejským vůdcem osobně.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump (vlevo) a severokorejský vůdce Kim Čong-un

Více Kimů

„Hanoj je mírové město. Když se Donald Trump a Kim Čong-un rozhodli setkat se zde k rozhovorům o obnově míru, chtěl bych, aby bylo vidět, že místní lidé tuto iniciativu vítají. Proto jsem se rozhodl, že k tomu také přispěju,” uvedl kadeřník Duong.

Podle jeho názoru Kimův účes dýchá mládím, zatímco Trumpův ukazuje moc. „Ale Kimův účes je mezi zákazníky mnohem populárnější,” dodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám