Hlavní obsah

Na poznávacích značkách v Austrálii se objeví smajlíci

Novinky, nčs

I v České republice mohou majitelé aut za poplatek dostat na svoje auto poznávací značku na míru. Skládá se z písmen a čísel. V australském Queenslandu celou záležitost posunuli ještě o úroveň dál. Na značkách tak kromě běžných znaků mohou přibýt i smajlíci, píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Možnost pro majitele aut v australském státě Queensland bude platit od příštího měsíce a na ulicích tak budou k vidění poznávací značky, na kterých kromě písmen a čísel budou i barevné emotikony, vystihující například povahu majitele.

Emotikony na značkách aut budou mít čistě dekorační funkci. Rovněž bude na výběr pouze z několika smajlíků. Kdo by tak měl zájem o smutný nebo naštvaný obličej, má smůlu. K dispozici budou pouze veselé typy.

„Setkáváme se s tím, že někteří řidiči už nyní dávají prostřednictvím registračních značek najevo sympatie například sportovním týmům. Smajlíci se od toho příliš neliší,” říká mluvčí automobilového úřadu Rebecca Michaelová.

Názory jsou různé

Doplněk na poznávací značku vyjde majitele na 450 australských dolarů, tedy v přepočtu téměř 8 tisíc korun, což bude pro úřady vítaným příspěvkem.

Mezi lidmi na sociálních sítích se už objevily dva tábory. Pro některé je doplněk značky vítaným zpestřením, pro druhé jde o hloupost. Rovněž se objevují názory, že by měly být zpřístupněny všechny emotikony.

Anketa

Měly by být emotikony i na registračních značkách v Česku?
Ano
27 %
Ne
73 %
Celkem hlasovalo 871 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám