Hlavní obsah

Studená válka mezi Oasis a Coldplay

Novinky, The Sun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Liam Gallagher vyhlásil válku Chrisi Martinovi ze skupiny Coldplay, když ho označil za "paličatého studenta". Zmíněný člen skupiny Oasis kritizoval Martina za jeho protiválečný postoj. Martinovu přítelkyni, známou hollywoodskou herečku a držitelku Oscara, Gwyneth Paltrow, nazval Gallagher "neohrabaným ptáčkem."

Článek

Liama Gallaghera rozčílil Martin, když svůj negativní postoj k válce prezentoval během středečního koncertu na podporu nadace pro mladistvé s rakovinným onemocněním.

Chrise Martina Gallagherův výbuch překvapil. Oasis a Coldplay si totiž poměrně často vzájemně vystupují na svých turné a navzájem se vyzdvihují v mediálních rozhovorech.

Oasis: téma války nepatří na charitativní koncert

Představitel Oasis prohlásil, že nebylo správné, když se Coldplay na vystoupení dotkli tématu války. Podle něj je to špatné. "Chris Martin by neměl využívat této příležitosti k vyjadřování svých názorů na válku," řekl Gallagher, prokládaje svou kritiku sprostými výrazy, a dodal: "Tahle cháska je jen banda paličatých studentů. Chris Martin vypadá jako učitel zeměpisu."

Gallaghera rozčílilo, že Martin začal hovořit o válce zrovna na koncertě pro nemocné děti: "Tohle vystoupení je pro děti, které mají rakovinu. Ty musejí bojovat denně o své životy. Kvůli tomu to tady všichni děláme. Jestli si chce Martin a jeho "neohrabaný ptáček" vyjadřovat názory na válku, ať si to dělají na svých vlastních vystoupeních."

Coldplay: zpívejte za ukončení této války!

Coldplay v pondělí zahájili týden charitativních koncertů devadesátiminutovým vystoupením. Během písně Everything´s Not Lost (Všechno není ztraceno) vyzval Martin dav: "Nebojte se přidat, zpívejte za ukončení této války." Zpěvák také změnil slova své slavné písně A Rush Of Blood To The Head (Nával krve do hlavy) na: "Já si půjdu koupit pušku a zahájím bezvýznamnou válku."

Chris Martin Liama Gallaghera též ranil tím, že zahrál kus písně Songbird, kterou Liam složil pro svoji snoubenku Nicole Appletonovou. Přestože zpěvák Coldplay o ní prohlásil, že je to "nejlepší píseň, kterou kdo kdy napsal", Gallaghera rozlítilo, že ji spojil s válkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám