Hlavní obsah

Vlčího chlapce se v Indii občas bojí, on se ale touží stát policistou

Novinky, nčs

S obličejem porostlým srstí žije 13letý Lalit Patidar z indické vesnice Nandleta. Trpí hypertrichózou, která se projevuje nadměrným ochlupením po celém těle nebo na jeho částech. Pro chlapce to znamená řadu nepříjemností, to mu však nebrání, aby sportoval, dobře se učil a plánoval svou budoucnost. Jednou by chtěl být policistou, informovala agentura AP a server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Třináctiletý školák má obličej porostlý srstíVideo: AP

 
Článek

Lalit se se svými spolužáky prohání po hřišti a užívá si dětství stejně jako jeho vrstevníci. Nebylo to tak vždycky – byly doby, kdy slýchal nelichotivé přezdívky a musel k ostatním dětem složitě hledat cestu. Tu a tam ostatně na něco podobného narazí i teď.

„U nás ve vesnici je to dobré, tady mě znají, když ale přijedu někam mezi cizí lidi, někteří mi třeba říkají, že jsem opice,” popisuje své špatné zkušenosti.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec trpí vzácným onemocněním

Lalit trpí hypertrichózou od narození, začala se projevovat už v jeho čtyřech měsících. „Konzultovali jsme to s doktorem, nemoc je však nevyléčitelná,” líčí chlapcův otec Bankat Patidar.

Lalit je nejmladší z šesti sourozenců a jediným synem. Ačkoliv je syndrom většinou dědičný, nikdo z Lalitových příbuzných hypertrichózou netrpí.

Ochlupení Lalitovi znepříjemňuje každodenní život. Problémy má s jídlem i dýcháním a o svůj obličej se musí starat. V docházce do školy mu to ovšem nevadí.

„Vyniká zejména ve sportu a učí se také dobře. Děti ve třídě ho mají rádi, má spoustu kamarádů,” podotýká Babulal Makwana, který Lalita učí dva roky.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec trpí vzácným onemocněním

Nyní žák osmé třídy by se po vystudování školy rád stal policistou. „Chci dostat všechny zloděje a zločince za mříže. Chci vydělat poctivé peníze a postarat se o rodiče, protože se mnou mají spoustu starostí a já jim to chci vrátit,” říká chlapec.

Vyfotíš se se mnou?

Děti ve škole byly nejdřív zmatené, a dokonce se Lalita bály. Postupem času si však všichni zvykli a nyní je jeho unikátní vzhled naopak středem pozornosti.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec trpí vzácným onemocněním

Není výjimkou, že Lalit musí reagovat na žádosti dívek o pořízení společných fotografií.

Existuje více druhů hypertrichózy, avšak od narození se projevuje jen velmi zřídka. Kolik lidí na světě má stejnou diagnózu, není přesně známo, podle serveru Daily Mail jde však zřejmě jen o desítky případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám