Hlavní obsah

Řidič slepě věřil navigaci, prozřel až ve vodním kanálu

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pořádného maléru se dostal devětašedesátiletý německý řidič, který slepě věřil svému navigačnímu systému, skončil ve vodním kanálu a musel uniknout ze svého auta oknem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž jel autem v neděli večer ve tmě a silném dešti po městě Edewecht na severozápadě Německa. Jeho GPS systém ho navedl na cestu přes průmyslovou zónu a potom po břehu vodního kanálu do vody.

Podařilo se mu uniknout bočním oknem z vozidla dříve, než se jeho automobil ponořil. V šoku a zcela promočený následně kráčel podél silnice, kde u něho zastavil jiný motorista a přivolal mu pomoc. Němec skončil v nemocnici a jeho auto se podařilo z kanálu vytáhnout.

Vypínáme část mozku

„Příště už nebudu tak nekriticky důvěřivý. Doplatil jsem na to, že návyk na navigaci je železná košile,“ svěřil se řidič.

Muž není první a zřejmě ani poslední, kdo věřil navigaci více než svému rozumu. Omluvit by ho mohla studie vědců z Londýna, podle které člověk při používání navigace dokonce vypíná část mozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám