Hlavní obsah

Pojmenujte švába podle expartnera, sežere ho surikata, nabízí zoo k Valentýnu

Novinky, nčs

V rámci oslav Valentýna nabízí zoologická zahrada v americkém státě Texas možnost lidem, kteří se s bývalým partnerem nerozešli úplně v dobrém, pojmenovat po svých bývalých polovičkách hmyz, kterým následně budou nakrmeny surikaty.

Foto: Právo

Švábi budou potravou pro surikaty.

Článek

Zoologická zahrada ležící ve městě El Paso zveřejnila na sociálních sítích speciální možnost pojmenovat švába podle bývalého partnera. Zájemci mohou poslat do zoo konkrétní jméno, jehož nositel následně bude svačinou pro surikaty.

Foto: Profimedia.cz

Surikaty budou svačit expartnery

Na výzvu začali uživatelé sociálních sítí reagovat okamžitě a příspěvek sdílelo už téměř sedm tisíc lidí.

Na Valentýna, tedy 14. února, pak proběhne krmení surikat. Bude živě vysíláno i na sociálních sítích.

Jak je to se svatým Valentýnem?

 Mnozí považují oslavu svatého Valentýna za zvyk, který k nám přišel ze Spojených států. Mají pravdu, ale jenom částečně. V 90. letech k nám Valentýn opravdu dorazil ze Států, ale jeho kořeny sahají do Evropy, kde se s jeho oslavou začalo.

Kdo vlastně byl Valentýn? I v tomto se legendy rozcházejí. Podle jedné šlo o kněze, který páry oddával i přes zákaz císaře Klaudia II. a za svou „troufalost“ zaplatil životem.

Druhá legenda vypráví o tom, jak vrátil zrak mladé dívce. Její rodina se pak obrátila na křesťanskou víru a rozlícení pohané Valentýna popravili. Buď, jak buď, jeho svátek si dnes připomínají miliony zamilovaných na celém světě právě 14. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám