Hlavní obsah

Policie dala při výslechu podezřelému Indonésanovi na krk hada

Velmi netradiční metodu použili při výslechu indonéští policisté. Ve snaze donutit k přiznání muže podezřelého z krádeže mu tamní vyšetřovatelé dali kolem krku velkého hada. Policie se nakonec za své počínání musela omluvit a případ prošetřuje oddělení vnitřních záležitostí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéská policie nasadila při výslechu podezřelému na krk hadaVideo: Reuters

 
Článek

Záběry z výslechu, k němuž došlo v půlce ledna na Papue v oblasti Jayawijaya, zveřejnila v pondělí agentura Reuters. Je na nich vidět sedící muž s rukama spoutanýma za zády, kterého policisté zadrželi kvůli podezření z krádeže mobilních telefonů.

Dotyčný se ale nechtěl přiznat, a tak mu muži zákona dali kolem krku hada. Zadrženému to rozhodně nedělalo dobře, policisté navíc vyhrožovali, že mu hada strčí do pusy nebo do kalhot.

Tamní policejní šéf podle BBC uvedl, že se sice jednalo o neprofesionální postup, ale zároveň ho obhajoval, protože se prý nejednalo o jedovatého hada, navíc byl krotký.

Za počínání svých podřízených se ale nakonec v pátek omluvil. Záležitost teď prošetřuje odbor vnitřních záležitostí a pokud se prokáže, že policisté pochybili, čeká je trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám