Hlavní obsah

Při maratonu si běžkyně všimla opuštěného štěněte, doběhla s ním do cíle

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než polovinu maratonského závodu absolvovala 43letá Thajka Khemjira Klongsanunová s neočekávanou zátěží. Cestou si všimla u trati opuštěného štěněte a rozhodla se s ním doběhnout až do cíle. Video ze závodu zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Maratonská běžkyně během závodu zachránila štěně a doběhla s ním do cíleVideo: AP

 
Článek

Opuštěného zvířete si účastnice maratonu, který se běžel v Ratchaburi v Thajsku, všimla zhruba 30 kilometrů před cílem. Zatímco ostatní běžci se potulujícímu čtyřnohému divákovi vyhýbali, Klongsanunová zpomalila a vzala jej do náruče.

Běžecká nadšenkyně ale nechtěla závod vzdát, a tak i se štěnětem v ruce doběhla do cíle.

„Bylo u cesty, kde nebyli žádní lidé ani domy a vypadalo velmi vystrašeně,“ řekla závodnice, která použila i vlastní ručník, aby bojácné štěně uchránila před sluncem.

„Tolik kilometrů se psem v ruce mi dalo zabrat, bylo to jednou tak náročné jako obyčejný maraton,“ uvedla vyčerpaná žena. Ta se rozhodla, že si zvíře ponechá.

Chombueng, jak bylo štěně pojmenováno, by nemělo vyrůstat samo. Klongsanunová už je majitelkou dvou psů. Pokud se nepřihlásí původní majitel, může se zhruba dvouměsíční tvor po sérii očkování těšit na novou rodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám