Hlavní obsah

Britka žije s více než stovkou zvířat, prase spí v posteli

Novinky, nčs

Šestatřicetiletá Britka Laura Whelanová se rozhodně necítí sama. Na své farmě v hrabství Merseyside na severozápadě Anglie žije svobodná matka se dvěma dětmi a také s více než stovkou nejrůznějších zvířat. Jedno prasátko s ní dokonce sdílí postel.

Foto: Profimedia.cz

Britka žije s více než stovkou zvířat.

Článek

Žena se rozhodla otevřít farmu, která slouží jako záchranná stanice, loni v srpnu. Od té doby se počet místních zvířat rozšířil na více než sto.

Whelanová se stará o 10 psů, pět koček, 70 slepic, jednoho kohouta, šest prasat, šest ovcí, dvě kozy, čtyři krocany, osm králíků, dvě morčata, tři kachny a dva křečky.

Prasopes

Jejím oblíbencem je prasátko Buddy, které bylo zachráněno z jatek, když mu bylo pouhých pět dnů. Zvíře si tak užívá privilegia, jako je například usínání v posteli. Buddy, který váží momentálně stejně jako pes, žije v třípokojovém domě společně se syny Whelanové. Ti podle matčiných slov se vším pomáhají a o zvířata se hezky starají.

„Když ho trochu podrbu na břiše nebo za ušima, během chvíle usne."
Laura Whelenová

„Jeho předchozí majitel, jenž ho zachránil z jatek, ho také nechal žít doma, tak mi přišlo fér v tom pokračovat,” říká o Buddym Whelanová.

„Je úžasný, žije společně se psy a dost se jim podobá. Vyskočí za mnou, když mám jídlo, a snaží se mi ho trochu sebrat. Proto mu říkám prasopes,” popisuje soužití farmářka, která Buddyho dokonce i uspává.

Foto: Profimedia.cz

Prase Buddy zatím spí v posteli

„Když ho trochu podrbu na břiše nebo za ušima, během chvíle usne. Navíc je čistotný, je naučený chodit na svůj záchod. Ale přesto až povyroste, půjde za ostatními ven,” dodává Whelanová.

Foto: Profimedia.cz

Buddy se nyní cítí spíš jako pes

Dům kromě jedenáctiletého syna Jakea a o pět let mladšího Matthewa obývá i slepice Beauty (Kráska), která si ráda zdřímne majitelce pod tričkem.

„Všechny moje slepice jsou zachráněny z klecových chovů, kde žily v nedůstojných podmínkách,” říká Whelanová o sedmdesátce zvířat.

„Rozhodla jsem se, že udělám stanici pro zvířata, která trpěla v zemědělském průmyslu, teď jich tady mám přes stovku,” popisuje žena, jež je sama vegankou a ke zvířatům má velmi blízký vztah.

Kolik zvířat se k ní na farmu ještě vejde, není jasné. O všechna je však evidentně dobře postaráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám