Hlavní obsah

Šťastná žena? Neslyší mužský hlas

Novinky, nčs

Vzácnou poruchou sluchu trpí žena z čínského města Xiamen. Sluchová vada u ní způsobuje, že neslyší nízké frekvence, mimo jiné i mužské hlasy. Vzhledem k tomu, že vada není vrozená, byl pro ženu šok, když se jednoho rána probudila a neslyšela svého přítele, informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena, z jejíhož jména bylo zveřejněno pouze příjmení Chenová, trpí vadou, která má za následek vnímaní pouze vyšších frekvencí.

Když Chenové jednoho večera podivně zvonilo v uších, myslela si, že vydatný spánek to vyřeší. Jaké na ni však čekalo překvapení, když po probuzení neslyšela svého přítele. Žena vyhledala lékařskou pomoc a byla jí diagnostikována částečná ztráta sluchu.

Vzácná porucha, kterou trpí pouze zhruba 13 tisíc lidí, má za následek nevnímání nižších frekvencí. Vzhledem k velmi nízkému počtu případů není přesně známo, co poruchu způsobuje.

Na vině je možná i genetika

Lékaři jsou názoru, že svoji roli hraje stres. Pacienti si před propuknutím poruchy stěžují rovněž na nevolnost a zvonění v uších. Lékaři se rovněž domnívají, že je možné, že je vada způsobena geneticky. Je však složité domněnku potvrdit i z toho důvodu, že si mnoho lidí ani neuvědomuje, že některé velmi nízké frekvence, jako například hučení lednice, neslyší.

Dobrou zprávou je, že Chenová by měla být díky včasné lékařské pomoci po absolvování léčby v pořádku a opět bude moci vnímat svého přítele. Ještě chvíli od něj však bude mít klid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám