Hlavní obsah

Dálniční cedule spadla přímo na projíždějící automobil

Novinky, nčs
Melbourne

O obrovském štěstí může hovořit třiapadesátiletá Australanka, která zažila dost neobvyklou dopravní nehodu. Při cestě po dálnici na letiště Essendon v Melbourne se přímo na její auto zřítila dopravní cedule. I když železná deska auto zdemolovala, žena podle záchranářů vyvázla bez vážnějších zranění, informoval server 9 News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záběry z kamery na čelním skle auta jedoucím za nic netušící ženou ukazují, jak se cedule, zřejmě vlivem větru, uvolnila a dopadla těsně před terénní automobil. Následně se překlopila a skončila na střeše auta. Řidička neměla žádnou šanci střetu zabránit.

Podle záchranářů utrpěla žena pří úterní nehodě lehčí poranění krku a byla převezena do nemocnice v Melbourne, ze které by však měla být v dohledné době propuštěna.

Co způsobilo pád železné cedule, zatím není zcela jisté, policie se však podle zveřejněných informací domnívá, že na vině byl vítr. Jak uvedl ředitel australské obdoby ředitelství silnic a dálnic Graeme Chambers, úřady vyšetřování v žádném případě neberou na lehkou váhu.

„Jednalo se o velmi vzácnou nehodu a zmobilizovali jsme naše pracovníky, aby zjistili, proč se cedule uvolnila,“ řekl Chambers. Police rovněž prověřila značky v okolí, aby se situace, která mohla dopadnout tragicky, již neopakovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám