Hlavní obsah

Honička jako z akčního filmu. V hlavní roli vraždící sloni

Novinky, nčs

Ke zběsilé honičce jako z akčního filmu došlo minulý pátek ve východní Indii, kde byli podle tamních úřadů dva lidé ušlapáni stádem divokých slonů. Zvířata byla nakonec rozptýlena do okolních lesů. Záběry podobné těm, které jsou zveřejňovány z policejních honiček se silničními piráty, přinesla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Honička jako z akčního filmu: Auto však pronásledovalo slonaVideo: AP

 
Článek

Jak uvedl B. P. Singh z lesního úřadu, oba případy se staly na odlišných místech. První obětí divokého stáda se stal cestou na farmu dvaapadesátiletý farmář Ramlal Jaiswal. Následně se sloni rozzuřili a zničili tři přilehlé domy a motocykl.

Lesníci se rozhodli stádo pronásledovat a rozptýlit slony do přilehlých lesů. To se stalo osudným sedmdesátiletému Ram Lakhan Sahuovi, jenž se ocitl slonům tváří v tvář a byl na místě zabit. Oba incidenty se staly poblíž města Suradžpur.

Následně se povedlo slony rozehnat. Podle Singha bylo pozůstalým vyplaceno 25 000 indických rupií (asi 7800 korun) a další odškodné bude následovat po vyřízení formalit.

Střety mezi divokými slony a lidmi jsou stále častější

Vlivem rozpínání civilizace sloni přicházejí v Indii o přirozené prostředí a při hledání potravy se stále častěji dostávají do blízkosti obydlených míst. Klid nemají ani v národních parcích, protože lidé nerespektují pravidla a sami v lesích loví nebo pasou dobytek. Sloni v Indii ročně zabijí stovky lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám