Hlavní obsah

Američanka maluje obrazy při seskoku s padákem

Novinky, nčs

Netradiční způsob malovaní obrazů vyznává Američanka Michelle Nirumandradová z Jižní Karolíny. Pro tvoření svých děl si nevybírá tichá a klidná místa, naopak upřednostňuje adrenalinové prostředí při seskoku padákem. Abstraktní díla matky dvou dětí si zákazník může pořídit od 100 dolarů (asi 2200 korun), uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutistka při seskoku malovala obrazyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Jednatřicetiletá žena se parašutismu začala věnovat v roce 2008 a o pět let později s sebou do oblak vzala první plátno. „Trvalo mi 2500 seskoků, než jsem nabrala zkušenosti, aby všechno bylo bezpečné,“ říká Nirumandradová.

„Začínala jsem s menšími plátny, nyní jsem schopná malovat díla o velikosti 40×30 centimetrů,“ říká umělkyně, jež dokáže během seskoku tvořit hned několik obrazů zároveň. Nejčastěji uskutečňuje seskoky v Texasu, kvůli počasí ale nemůže její koníček provozovat celoročně.

Samotnému nanášení barev na plátno ve vzduchu předchází příprava na zemi. „Připravuju se už doma, zkouším si barvy, jejich kombinace a přemýšlím nad tím, co asi vytvořím ve vzduchu,“ popisuje Američanka. Poté je potřeba namixovat barvy do speciálních tub, připevnit k sobě suchým zipem plátna a vydat se na dvacetiminutový let do výšky přes čtyři kilometry.

Ceny začínají na 100 dolarech

Při seskoku, který trvá zhruba pět minut, se řítí k zemi minutovým volným pádem rychlostí až 210 km/h. Po přistání nechá obrazy vysušit, omyje své vybavení a doplní do obrazů detaily malby.

„Každý obraz obsahuje datum, čas, název obrazu a stav, ve kterém bylo nebe zachyceno,“ doplňuje Nirumandradová. Zájemci o její obrazy si musejí připravit minimálně 100 dolarů (asi 2200 korun). Cena se odvíjí od typu použitého materiálu, velikosti a kompozice díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám