Hlavní obsah

V sibiřském městě natřeli sníh na bílo. Aby nebyl ošklivý

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou ostudu si uřízly úřady v hornickém městě Myski v sibiřské oblasti Kemerovo. Aby zakryly špínu, která se usazovala na čerstvě napadlém sněhu, natřeli ho pracovníci města bílou barvou. To pochopitelně nemohlo ujít uživatelům na sociálních sítích a brzy se o stěží uvěřitelném nápadu povídalo celé Rusko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu zapadlého ruského města informovala v pondělí ruská média. Na sociálních sítích kolovaly záběry ženy, která se v centru města sníh podezřelý na první pohled rozhodla prozkoumat.

„Můžete na tom dobře vidět skvrny... dokonce to i lepí,“ uvedla žena, která na kameru ukázala ruce zašpiněné bílou barvou. Takto upravený sníh naštěstí nebyl všude.

Pracovníci města dostali za úkol postavit obří sněhovou klouzačku pro děti. Protože však Myski leží v hornické oblasti plné uhelných dolů a elektráren, čistý sníh nebyl jen tak k nalezení. Zaměstnanci radnice se proto rozhodli pro nejjednodušší řešení. Skluzavku a její okolí natřeli na bílo.

Ve středu vydal starosta města Dmitrij Ivanov prohlášení, ve kterém se za chybu svých podřízených omlouvá. Zodpovědné osoby prý už potrestal. „Nebudu tu posuzovat odborné kvality dělníků, protože ty jsou tu naprosto zřejmé. Omlouvám se těm, kterým to pokazilo novoroční náladu,“ stojí ve starostově prohlášení. Barva bude prý co nevidět odstraněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám