Hlavní obsah

Host restaurace v New Yorku našel ve své ústřici perlu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se šestašedesátiletý Rick Antosh z New Yorku vypravil 5. prosince s přítelem do své oblíbené restaurace Oyster Bar na nádraží Grand Central Terminal, ještě netušil, že z běžného oběda se stane zážitek, na který jen tak nezapomene. V jedné z jeho ústřic, které si objednal, se totiž skrývala perla, která může mít hodnotu několika tisíc dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Rick Antosh pózuje se svým překvapivým objevem.

Článek

Antosh si objednal své oblíbené jídlo. Když se ale pustil do jedné z ústřic, zarazil se. Nahmatal uvnitř malý drobný předmět. „Na chvilku se mě zmocnil strach. Je to zub nebo plomba?“ popsal své pocity Antosh deníku New York Post.

Bílá kulička zhruba o velikosti hrášku měla na sobě malou černou tečku. „To mě zaujalo, myslel jsem si, že by to nakonec mohlo být něco z kuchyně,“ řekl Antosh. Z překvapivého nálezu se však vyklubala perla. „Dělám to už 28 let a tohle je teprve podruhé, co jsem to zažil. A to prodáváme kolem pěti tisíc ústřic denně,“ uvedl Sandy Ingber, šéfkuchař restaurace.

Foto: Profimedia.cz

Nalezená perla může mít hodnotu několika tisíc dolarů.

Jedná se o přirozenou perlu, tedy takovou, kterou ústřice vytvoří bez lidského zásahu. Pravděpodobnost, že se něco takového stane je podle odborníků zhruba 1 ku 10 000. Jen zlomek z nich je pak dostatečně velký, aby mohl být použit například při výrobě šperků.

Právě proto se cena takových to nálezů pohybuje v hodnotách několika tisíc dolarů. Antosh zatím netuší, co se svým objevem udělá. V jednom má ale jasno. „Vrátím se a zkusím najít perel víc. Nikdy nevíte,“ řekl se smíchem.

Reklama

Výběr článků

Načítám