Hlavní obsah

Australanka se stala nejstarší parašutistkou světa. Z letadla vyskočila ve 102 letech

Novinky, tcs

Irene O´Sheaová se stala nejstarším člověkem, který se kdy účastnil tandemového seskoku. Australanka, která se narodila dva roky před skončením první světové války, o 21 dní překonala loňský rekord, který držel Kenneth Meyer z New Jersey.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: 102letá Australanka skočila kvůli charitě s padákemVideo: SA SKYDIVING, AP

 
Článek

Pro Irene nebyl rekordní seskok z výšky více než čtyř kilometrů prvním, který absolvovala. Poprvé skočila před dvěma lety a loni se stala nejstarší parašutistkou mezi ženami. Letošnímu pokusu přihlíželo na padesát rodinných příslušníků a přátel.

„Cítila jsem se normálně, jako při jiných seskocích,“ uvedla Irene pro server News.com.au. „Nahoře bylo velice jasno. Počasí bylo dobré, ale byla tam opravdu zima,“ dodala.

Stejně jako při svých přechozích dvou pokusech skákala s partnerem Jedem Smithem. Irene, která je ve výborné kondici a stále řídí auto a čte bez brýlí, plánuje v tandemovém skákání pokračovat. „Příští rok chci skočit zas a pokud budu žít, tak chci skočit i ve svých 105,“ uvedla s úsměvem.

Stařenka se navíc nevrhá z nebe na padáku jen pro svou zábavu. Vybírá peníze na podporu výzkumu nemoci motorického neuronu (MND), degenerativního onemocnění, na které v 67 letech zemřela její dcera. Prozatím se jí podařilo vybrat 12 tisíc australských dolarů (zhruba 197 tisíc korun) a v dalších 10 tisíc (164 tisíc korun) vitální žena doufá.

Reklama

Výběr článků

Načítám