Hlavní obsah

Čtyři vodní smrště vedle sebe šokovaly lidi na thajské pláži

Novinky, zkr

Velmi ojedinělý pohled se naskytl 25. listopadu lidem na pláži Koh Lipe v Thajsku. Z ničeho nic se před jejich zraky zformovaly čtyři vodní sloupy najednou, jeden vedle druhého. Videozáznam vzácného přírodního jevu zprostředkovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U thajské pláže se zformovaly čtyři vodní smrště vedle sebeVideo: AP

 
Článek

Převážně turisti si užívali slunného dne na pláži na odlehlém ostrůvku na jihu země. Během chvilky se však přihnaly černé mraky a vykouzlily na obzoru čtyři vodní smrště.

„Nikdy předtím jsem nic takového nespatřil. Neviděl jsem ani jednu vodní smršť, takže bylo úžasné vidět hned čtyři najednou,“ popsal autor videa Kim Puyu, který na ostrově pracuje. „Počasí tady je velmi dramatické, protože to je ostrov v oceánu. Než se objevily mraky, pálilo slunce a bylo horko. Příroda je mocná, je to úžasné,“ dodal.

Podle mluvčího tamní meteorologické společnosti Suraponga Sarapy jsou během deštivé sezóny vodní smrště u pobřeží Andamanského moře celkem běžným úkazem, ale výskyt čtyř vodních sloupů v jeden okamžik je opravdu raritou.

Vodní smršť, někdy také laicky nazývaná jako tornádo nad vodou, je silný, sloupcovitý vír vyskytující se nad vodní plochou. Většinou se formuje v tropických oblastech a po několika minutách zpravidla mizí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám