Hlavní obsah

Teenager přišel v Německu o řidičák 49 minut poté, co si ho vyzvedl

Novinky, tcs

V pondělí si osmnáctiletý Němec vyzvedl řidičský průkaz, příliš si ho ale neužil. Už o 49 minut později ho totiž zastavila policejní hlídka. Ve městě Hemer totiž téměř dvojnásobně překročil povolenou padesátku. S odvoláním na německou policii o tom informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Něco trvá věčně, něco ani ne hodinu,“ uvedla ve svém facebookovém příspěvku policie okresu Märkischer Kreis, když o případu v úterý informovala. Mladík jedoucí rychlostí 95 kilometrů za hodinu v zóně s povolenou padesátkou neunikl pozornosti policistů s laserovým měřičem rychlosti.

Překvapení strážci zákona při kontrole zjistili, že řidič si průkaz vyzvedl teprve před 49 minutami. Teď o něj minimálně na čtyři týdny přišel. Jak ale policie uvedla, bez náročného přezkoušení svůj řidičák teenager zpět nedostane. Čerství řidiči mají totiž v Německu dvouleté probační období (tzv. řidičák na zkoušku).

Toto období bylo mladíkovi rovněž prodlouženo na čtyři roky a dostal pokutu ve výši 200 eur (5200 korun). V autě cestoval mladý muž s dalšími čtyřmi kamarády a podle policie je možné, že se před nimi chtěl předvést, nakonec ho to ale přišlo draho.

Reklama

Výběr článků

Načítám