Hlavní obsah

Obří vlny na Tenerife rvaly balkony hotelu

Novinky, tcs

Sever ostrova Tenerife sužoval o víkendu nebezpečný příboj. Vlny, které dosahovaly výšky až šesti metrů, způsobily obrovské škody. Nelson Acosta zveřejnil na svém Twitteru video, ve kterém vlny poničí balkony pobřežního hotelu. Kvůli rozmarům počasí muselo být evakuováno 39 lidí, nikdo nebyl zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Vlny u Tenerife dosahovaly kvůli bouřkám ničivých rozměrů

Článek

Nejhorší bouřky za posledních čtyřicet let o víkendu trápily obyvatele i turisty na Kanárských ostrovech. Důkaz o ničivosti přírodního živlu zveřejnil v neděli Nelson Acosta.

Hotel na pobřeží severní části ostrova ve městě Garichico musel čelit mohutným náporům vln, některé dosáhly až do druhého patra budovy a polámaly železné zábradlí na balkonech.

Vlny rovněž rozbíjely výlohy restaurací a obchodů, řada aut byla smetena do moře. Jih ostrova pro změnu ohrožovaly záplavy. Během víkendu muselo být evakuováno 39 lidí, nikdo nebyl zraněn. Celkové škody ještě nebyly vyčísleny.

Počátkem týdne se počasí umírnilo a Španělská meteorologická společnost snížila na Kanárských ostrovech stupeň ohrožení. Zhoršené počasí však nyní očekávají obyvatelé východního pobřeží Španělska v provincii Alicante a na Baleárských ostrovech. Zde stále platí červený poplach, největší stupeň ohrožení.

Reklama

Výběr článků

Načítám