Hlavní obsah

Číňanka se během pár minut proměnila v Einsteina

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografie Alberta Einsteina vyplazujícího jazyk je asi nejznámějším vyobrazením geniálního vědce. Čínská umělkyně Che Jü-chung zveřejnila 10. listopadu video, na kterém se díky dokonalému makeupu v teoretického fyzika promění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanka se proměnila v EinsteinaVideo: AP

 
Článek

Sedmadvacetiletá Che Jü-Chung je čínská bloggerka a umělkyně, která se věnuje make-upu. „Zahlédla jsem jeho slavnou fotku a pomyslela, že by to byla zajímavá výzva,“ sdělila umělkyně serveru deníku Daily Mail s tím, že video brala jako poctu velkému vědci, kterého obdivuje.

Už předtím Jü-Chung pocházející z města Čchung-čching ve střední Číně zaujala internetové fanoušky svou přeměnou v Mona Lisu či herečku Scarlett Johanssonovou nebo zpěvačku Taylor Swiftovou.

Foto: Profimedia.cz

Originální fotka Alberta Einsteina z roku 1951

Známý snímek Alberta Einsteina vznikl vlastně náhodou v roce 1951 u příležitosti Einsteinových 72. narozenin. Fotograf Arthur Sasse chtěl po fyzikovi, aby se usmál, vědec místo toho vyplázl jazyk, aniž by tušil, že pohotový Sasse jeho obličej stihne vyfotit. Výsledná fotka Einsteina pobavila a od Sasseho agentury si vyžádal na devět kopií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám