Hlavní obsah

Uprchlého býka v Hodoníně našli vrtulníkem a zastřelili

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Myslivec v pondělí odpoledne zastřelil v Hodoníně býka, který uprchl z jatek u slovenského Holíče. Podle policie byl odstřel nutný, jinak by zvíře mohlo vyrazit do města.

BEZ KOMENTÁŘE: Býk na útěkuVideo: Přístaviště u jezu/František Ondruš

 
Článek

„Protože se býk ukrýval v lese a nebylo zřejmé, kde se pohybuje, byl na místo vyslán i policejní vrtulník, který jej měl dohledat. Policisté si přizvali také myslivce, který po lokalizaci býka vrtulníkem provedl jeho odstřel,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Odstřel byl podle něj nutný, protože se jiným způsobem nedalo zabránit jeho cestě do obydlené části města.

Býk na útěku zdolal hraniční řeku Moravu a zaskočil osazenstvo hodonínského přístaviště U Jezu. „Kdyby jen nás, ale i rybáře u řeky,“ řekl Právu František Ondruš z přístavu, který nezvyklou situaci zaznamenal.

Na záznamu z kamery v přístavu je zřetelné, jak se chodec ukrývá na lodi. Býk dorazil po slovenském břehu Moravy a na úrovni přístavu se vrhl do řeky nad jezem. Hraniční vody přeplaval a dostal se do prostor kynologického klubu.

Ondruš, který jeho toulky zaznamenal, se důvěrně seznámil i s rohy zvířete. „Trochu mě trknul. Naštěstí neměl ostré rohy,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám