Hlavní obsah

Snaha o selfie skončila zřícením děl Dalího a Goyi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poškozením dvou děl Salvadora Dalího a Franciska Goyi skončila snaha několika dívek o společnou fotografii v ruském Jekatěrinburgu. Na videu z bezpečnostních kamer, jež zveřejnila stanice Ren TV, je zřejmé, jak se jedna z návštěvnic blíží k podstavci s grafikami, který se náhle zřítil k zemi a jen těsně ji minul.

Foto: Profimedia.cz

Dalího obraz utrpěl při pádu škody.

Článek

K incidentu došlo v galerii International Arts Center. Vyděšené dívky hned po pádu podstavce vzaly nohy na ramena, ostraha je však velmi rychle našla a nyní věc vyšetřuje policie.

„Goyova grafika má zničený rám a ochranné sklo, v případě Dalího utrpělo škody i samotné dílo,“ řekl agentuře TASS zaměstnanec galerie s tím, že dívky se chovaly „nevhodně“. Goyova grafika pocházela ze série Rozmary (Los Caprichos), Dalího dílo pak bylo reinterpretací téhož námětu.

Podle Iriny Volkovové z ruského ministerstva vnitra dostala policie od ředitele galerie dopis, v němž požaduje, aby byla za poškozená díla vykonána spravedlnost. Samotné město ovšem odmítlo proti ženám zahájit trestní řízení, uvedl server CNN.

Reklama

Výběr článků

Načítám