Hlavní obsah

V Anglii pořádají večírky pro důchodce, na parketu řádí jako zamlada

Ve Velké Británii zažívá podle agentury AP pocity osamění více než devět milionů lidí a většinu z nich tvoří důchodci. To se snaží změnit Simon a Annie Cassonovi, kteří přišli s konceptem večírků pro seniory. Takovou akci pořádají každý týden už na šesti místech v Londýně a v regionu Jihovýchodní Anglie. Do budoucna však plánují, aby tyto večírky byly přístupné pro důchodce po celé zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do Posh Clubu mohou chodit pouze lidé nad 60 letVideo: Caters News, AP

 
Článek

Simona a Annie napadla myšlenka důchodcovských večírků v roce 2014 poté, co jim umřel otec a jejich matka se začala stranit společnosti. Jejich akce mají důchodcům pomoci v tom, aby byli aktivnější, společenštější a lépe si hledali nové přátele.

Posh Club, jak večírky nazývají, popisují jako „jedinou party na světě, z které jsou lidé odváženi do nemocnice, protože si zapomněli vzít léky” (anglický výraz „drug“ označuje jak léky, tak drogy).

Večírky jsou vhodné pro lidi starší 60 let, kteří se mohou těšit z neomezeného množství čaje podávaném v porcelánovém nádobí, skleničky šumivého vína a několika živých vystoupení.

„Vstupné je pouhých pět liber (cca 150 korun), které obsahují show, jídlo a skleničku šumivého vína. Je to levné především díky našim sponzorům,“ vysvětlil agentuře AP Simon. „Momentálně operujeme na šesti místech, ale časem chceme být úplně všude,“ dodal.

„Večírky zbožňuju hlavně kvůli tanci, společnosti a skvělému prostředí. Bývá tam nesmírně veselo. Našel jsem tam už spoustu nových přátel. Navíc tam můžeme prošoupat střevíce,“ svěřil se Jackie, jeden z pravidelných návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám