Hlavní obsah

Bolivijka oslavila 118. narozeniny, předvedla i taneček

Julia Floresová pocházející z bolivijského města Japo v departementu Potosí se údajně narodila 26. října roku 1900. Pokud tuto informaci potvrdí Guinnessova kniha rekordů, bude čiperná Bolivijka, která v pátek oslavila 118. narozeniny, oficiálně nejstarší žijící ženou na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena z Bolívie oslavila 118. narozeninyVideo: Reuters

 
Článek

Floresová, známá ve svém okolí spíše jako Mama Julia, nyní bydlí společně s praneteří a jejími dětmi v bolivijské Sacabě, kde pro ni tamní radnice v pátek přichystala oslavu.

Oslavenkyně dostala dort se svou fotografií, který po sfouknutí svíček s nadšením ochutnala, poté předvedla něco málo ze svého hudebního umu a nakonec všechny překvapila lehkým tanečkem.

„Díky své touze po životě, humoru, jiskře a úsměvu je pro nás velmi inspirující,“ řekl agentuře Reuters César Calla, jeden z tamních hostů.

„Mít ve své obci nejdéle žijící ženu je pro nás velká pocta,“ řekl tajemník tamního úřadu starosty Juan Carvajal. Podle něj již rodina Floresové pracuje na tom, aby její věk potvrdila i Guinnessova kniha rekordů. Pokud by se tak stalo, byla by nejstarší žijící ženou na světě.

Tou byla ještě donedávna Japonka Nabi Tadžimová, která však v dubnu ve věku 117 let zemřela. [celá zpráva] Historicky nejstarším člověkem pak podle oficiálních záznamů byla Francouzka Jeanne Calmentová, která se dožila 122 let. Zemřela v srpnu 1997.

Reklama

Výběr článků

Načítám