Hlavní obsah

Pilot se s válečným letounem pokusil nouzově přistát na dálnici

Novinky, tcs

Nouzové přistání se v úterý nepovedlo pilotovi letounu North American T-6 Texan u amerického Los Angeles. Se stěží ovladatelným letounem dosedl na betonový středový dělící pás a následně havaroval. Letoun skončil v plamenech, pilot vyvázl bez zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dálnici v Kalifornii havaroval letoun z druhé světové válkyVideo: Derrick Weldon, AP

 
Článek

Pilot se pokusil přistát na dálnici 101 krátce před druhou hodinou odpoledne. Hasičské jednotky byly k nehodě povolány v 13:48 místního času, ve 14:14 byl oheň už pod kontrolou. Není jasné, zda se pilot stihl dostat z kokpitu sám, nebo ho někdo vytáhl. Neutrpěl však při nehodě žádné zranění. Stejně tak nebyl zraněn ani nikdo z řidičů.

Letadlo North American T-6 Texan pomalované leteckými výsostnými znaky Luftwaffe patřilo spolku Condor Squadron, leteckému klubu, který se zabývá historickými letadly. Co přesně stálo za závadou letadla, zůstává předmětem vyšetřování.

„Pilot odvedl skvělou práci, když letadlo dostal dolů a netrefil žádné z aut,“ uvedl prezident klubu Condor Squadron na adresu pilota, který nebyl jmenován, ale údajně létá pro aljašské aerolinky.

North American T-6 Texan (někdy též AT-6) je cvičný jednomotorový dvoumístný letoun, který ve druhé světové válce využívalo americké a britské letectvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám