Hlavní obsah

Spadl do šachty, zlomil si nohy, zaútočili na něj chřestýši, dva dny byl bez vody a přesto přežil

Novinky, tcs

O obrovském štěstí může hovořit dvaašedesátiletý Američan John Waddell z Arizony, který se rozhodl prozkoumat šachtu opuštěného dolu na zlato. Během slaňování se ale zřítil na její dno, kde dva dny čelil se zlomenýma nohama útokům chřestýšů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vytahují z šachty muže, který na jejím dně strávil dva dnyVideo: AP

 
Článek

V pondělí 15. října se Wadell rozhodl, že prozkoumá opuštěný zlatý důl, který se nachází na jeho pozemcích nedaleko městečka Aguila severně od hlavního Arizonského města Phoenix. K sestupu do dolu si vybral jednu z šachet, která sahá do hloubky zhruba třiceti metrů.

Když byl ale Wadell zhruba v půlce šachty, zaváhal a sjel po laně nekontrolovaně dolů. Při tvrdém nárazu si zlomil obě nohy a utrpěl spáleniny na rukou, jak se snažil křečovitě držet lana, aby pád zbrzdil. Na dně ho čekalo nemilé překvapení v podobě tří chřestýšů, kteří na něj zaútočili.

Wadellovi se povedlo plazy zabít, aniž by ho kousli, záhy však musel čelit horším věcem. Měl totiž u sebe mobil, zjistil však, že nemá žádný signál. Bez zásob jídla a vody musel doufat, že ho co nevidět začne někdo hledat.

Zachránila ho dohoda s kamarádem

Jednu věc totiž Wadell nepodcenil. O úmyslu prozkoumat důl se svěřil svému kamarádovi a sousedovi Terry Schraderovi. Dohodli se, že pokud by o sobě Wadell nedal do úterý vědět, Schrader ho začne hledat. Uběhlo úterý a po Wadellovi nebylo ani vidu ani slechu.

Ve středu proto Schrader ve svém pickupu začal projíždět okolí dolu. Z jedné šachty nakonec zaslechl slabé volání o pomoc. Schrader svému kamarádovi hodil dolů láhve s vodou a limonádu a odjel na místo, kde je signál, aby mohl přivolat pomoc.

Vyprošťovací práce trvaly více než tři hodiny. Nakonec se ale záchranářům podařilo zraněného muže vytáhnout ven. Dehydrovaný John Wadell byl letecky přepraven do nemocnice, kde se podrobil mimo jiné operaci nohou. Je však mimo ohrožení života. „Je to pořádně drsnej chlápek,“ okomentoval Schrader fakt, že jeho kamarád dokázal přežít bez vody mezi chřestýši a se zlomenýma nohama dva dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám