Hlavní obsah

Gott, Kubišová a Bílá zazpívají na Staroměstském náměstí hity století

Právo, jp

Koncert Českého rozhlasu s největšími hity století rozezní v neděli 28. října od 14 hodin pražské Staroměstské náměstí u příležitosti stého výročí vzniku Československé republiky. Vstup je zdarma.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lucie Bílá a Karel Gott při vyhlašování výsledků ankety Český slavík v roce 2017.

Článek

Vystoupí Karel Gott, Marta Kubišová i Lucie Bílá. Koncert zahájí Tomáš Klus a jeho Cílová skupina. Za slovenskou stranu se zúčastní poprocková skupina No Name. Od 16.30 přijdou na pódium kromě Gotta, Kubišové a Bílé také Eva Pilarová, Jiří Suchý, Jaroslav Uhlíř, Helena Vondráčková a další. Doprovodí je rozhlasový Big Band Gustava Broma.

Vítězná nejoblíbenější písnička za sto let

Zazní největší hity století, mezi které patří Hezká vzpomínka (1926), Ta naše písnička česká (1932), Škoda lásky (1945), Píseň pro Kristýnku (1954), Ach, ta láska nebeská (1962), Modlitba pro Martu (1968), Holubí dům (1974), Holky z naší školky (1982), Dlouhá noc (2001), Půlnoční (2011) a další oblíbené písničky.

Deset největších hitů vybrali v anketě posluchači Českého rozhlasu Dvojka. Která z písní bude tou vítěznou za celé století, se návštěvníci dozvědí krátce před osmnáctou hodinou.

Součástí programu je také zvuková a obrazová výstava nazvaná Schody času umístěná na Václavském náměstí. Průchozí moduly KOMA zprostředkují návštěvníkům historickou procházku republikou podle jednotlivých desetiletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám