Hlavní obsah

Turisté posprejovali thajskou památku, hrozí jim až 10 let v tamním vězení

Až deset let v thajském vězení a pokuta ve výši miliónu bahtů (téměř 700 tisíc korun) hrozí třiadvacetiletému Angličanovi Leemu Furlongovi a stejně staré Kanaďance Brittney Schneiderové poté, co ve čtvrtek v thajském městě Čiang Mai posprejovali historickou památku Tha Phae Gate pocházející ze 13. století, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvěma turistům hrozí až 10 let vězení za posprejování zdi v ThajskuVideo: AP

 
Článek

Incident se odehrál ve čtvrtek kolem čtvrté hodiny ranní. S ohledem na to, že pachatele při činu zachytila bezpečnostní kamera, je policie našla a zadržela už stejný den odpoledne. Oba se k činu přiznali.

Foto: Profimedia.cz

Historická památka Tha Phae Gate v thajském městě Čiang Mai.

Turisté policii vypověděli, že se opili v jedné z městských restaurací a že sprej našli ležet na zemi, když se vraceli zpět do hostelu. Posprejovat zeď jim v tu chvíli prý přišlo jako dobrý „vtípek“. Za ten jim nyní podle Daily Mailu hrozí až deset let za mřížemi a pokuta ve výši miliónu bahtů (téměř 700 tisíc korun).

Furlong na zhruba 800 let starou zeď nasprejoval nápis „Scouser Lee“ a Schneiderová písmeno „B“. Zatímco „Lee“ je Furlongovo křestní jméno, „Scouser“ je odkaz na jeho rodný Liverpool, neboť právě tímto termínem jsou lidé z anglického města označováni. „B“ pak patrně značí počáteční písmeno křestního jména Kanaďanky.

Tha Phae Gate je dochovaná část pevnosti, která byla ve 13. století vybudována k ochraně města. Nápisy, kterými ji dvojice turistů „ozdobila“, již byly vyčištěny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám