Hlavní obsah

Lachtan těsně unikl stisku žraločích čelistí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svědky dramatického momentu ze zvířecí říše byli v úterý turisté v Jihoafrické republice, kteří se vydali na lodi pozorovat velké bílé žraloky. Jeden z predátorů se přímo před jejich zraky pokusil ulovit mládě lachtana, ploutvonožec měl ale štěstí a o vlásek čelistem predátora unikl, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lachtan těsně unikl stisku žraločích čelistíVideo: AP

 
Článek

Úprk lachtana se odehrál ve vodách nedaleko jihoafrického města Mossel Bay. Turisté mohli být s exkurzí spokojení. Nejenom, že na vlastní oči spatřili žraloka bílého, ale také jeho, byť neúspěšný, pokus o obstarání potravy.

Na záběrech je vidět, jak mládě lachtana jihoafrického plave jen kousek od lodi, když se k němu přiblíží zhruba třímetrový žralok připravený ploutvonožce ulovit. Když však predátor otevřel tlamu, lachtan vyskočil nad hladinu a o kousek jeho čelistem unikl.

Lachtani jsou pro velké bílé žraloky oblíbenou pochoutkou, neboť disponují velkým množstvím tuku, který jim dodává energii.

Reklama

Výběr článků

Načítám