Hlavní obsah

V čínském městě se rodí rekordní počet dvojčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V městečku S’-pching v čínské provincii Čchung-čching žije zhruba 1100 obyvatel. Na tom by ostatně nebylo nic zvláštního, kdyby celkem 82 jedinců nepocházelo z dvojčat. Výzkumníci nyní shromažďují vzorky DNA všech tamních obyvatel, aby zjistili, co za vysokou mírou porodnosti dvojčat v těchto končinách vězí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském městě se rodí rekordní počty dvojčatVideo: AP

 
Článek

Ve městě je celkem 367 domácností, v nichž žije 42 párů dvojčat. Obyvatelé pro zdejší dvojčata a jejich rodiče každoročně pořádají festival, kde společně vystupují.

Ten letošní se konal v sobotu a vystoupilo na něm celkem 66 dvojčat a trojčat z celé země. Vystoupení byla různorodá, někteří hráli na hudební nástroje, jiní tancovali a další zpívali.

„S vystupováním jsme začaly v šesti letech. Jedna zpívá bas, druhá vokál a třetí soprán. Každá z nás je nepostradatelná,“ svěřila se trojčata, dívky, které předvedly své pěvecké vystoupení.

Co za vysokou mírou porodnosti dvojčat ve městě stojí, ukáže až čas. S odběrem DNA tamních obyvatel už výzkumníci začali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám