Hlavní obsah

Turisté hledali vhodné místo k selfie s okrasnou travinou, celou ji při tom pošlapali

O tom, že pořizování takzvaných selfie fotografií mnohdy vede ke zkratkovitému jednání, svědčí nedělní incident z čínského města Chang-čou, které se nachází v provincii Če-ťiang. Turisté tam hledali vhodné místo k selfie fotografii se vzácnou růžovou travinou tak dlouho, až ji celou pošlapali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisti, kteří si fotí selfie, ničí v čínském Chang-čou louku se vzácnou růžovou trávouVideo: AP

 
Článek

Travinu s názvem muhlenbergia capillaris na místě zasadila žena známá pouze pod jménem Čengová. Té podle agentury AP trvalo tři roky, než vzácný porost, který si přivezla z Austrálie, vypěstovala. Turisté začali její pozemek ve velkém navštěvovat poté, co se její růžová chlouba objevila v jedné z čínských mobilních aplikací.

Situace se však v posledních dnech vyhrotila natolik, že turisté travinu v honbě za pořízením vhodné fotografie zcela pošlapali a zničili. Stalo se tak pouhé dva týdny poté, co rostlina začala kvést. Vložené fotografie ve videu ilustrují, jak idylické místo vypadalo před a následně po návalu turistů.

Čengová agentuře AP prozradila, že musela spolu s kolegy zničenou travinu osekat, aby ji nesežrali červi. Rovněž dodala, že v příštím roce nebude s ohledem na poničení kvést. „Je to jako když vám šikanují dítě, ale vy s tím nemůžete nic udělat,“ okomentovala smutnou událost pěstitelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám