Hlavní obsah

Vyděšená žena zavolala policii na zvědavou velrybu

Novinky, tcs

Pro většinu lidí je setkání s keporkakem kouzelným zážitkem. Pro dvě ženy na rodinném výletě ve vodách u státu Washington bylo toto setkání noční můrou. Když zvědavá přátelská velryba připlula prohlédnout si jejich člun, propadly vyděšené ženy panice a jedna z nich zavolala na policejní tísňovou linku ve strachu, že je velryba zabije.

Foto: Profimedia.cz

Keporkak (ilustrační foto)

Článek

„Já tady nechci umřít,“ zazní vyděšený ženský hlas na nahrávce, kterou s jistou dávkou škodolibosti zveřejnil Darren Luciana na Facebooku minulý týden. Video sice smazal, ale to už se stihlo stát hitem internetu a šíří se jako lavina.

Důvodem jsou dvě ženy, kterým se blízké setkání s keporkakem pranic nelíbilo. Zvědavá velryba se oddělila od svých dvou druhů připlula k člunu, na kterém se nacházel Darren se svou rodinou. Snažil se uklidnit situaci, ale příliš se mu to nedařilo.

„Jsou tady tři velryby přímo pod naším člunem. Mám strach, že se převrhneme,“ je slyšet na videu ženu, která volá na tísňovou linku. Člun nakonec k úlevě obou žen odjíždí od velryb pryč.

Podmořská bioložka Molly Zaleskiová, kterou v souvislosti s případem oslovil server IFLScience radí v těchto případech zachovávat klid a „opatrně si vychutnat výjimečné setkání“. Za žádných okolností by ale lidé neměli tato setkání aktivně vyhledávat a velryb se při nich dotýkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám