Hlavní obsah

Hitler porazil Lenina ve volbách v peruánském městečku

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedělních volbách se peruánskou obcí Yúngar rozléhal pokřik, který by kdekoliv jinde vyvolal rozruch. „Hitler ano, korupce ne,“ skandovali příznivci starosty, který obhájil svůj post. V nedělních volbách porazil Hitler Giesclin Alba Sánchez svého soka Lenina Vladimira Rodrígueze Valverdeho, když získal 47,7 procenta hlasů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Starostou peruánského městečka se stal HitlerVideo: Reuters

 
Článek

Existenci malého ospalého městečka Yúngar v hornaté peruánské provincii Carhuaz by sotvakdo zaznamenal nebýt volebního souboje mezi Hitlerem a Leninem, který několik dní před volbami obletěl celý svět. O výsledku nyní informoval španělský zpravodajský server ABC.

Po vyhlášení výsledků byl staronový starosta oslavován svými podporovateli a výkřiky provolávající jméno Hitler zněly yúngarskými ulicemi. „Nemám žádný Hitlerův komplex. Je to jako každé jiné jméno. Pro mě je to stejné, jako kdybych se jmenoval Juan, Lucas nebo Sebastián,“ uvedl již dříve Hitler v rozhovoru pro agenturu Efe.

Druhá ve volbách skončila Hermelinda Perézová, která by jménem mohla zaujmout patrně pouze v Česku. Všechny mnohem víc zajímal Hitlerův souboj s Leninem. Lenin Vladimir Valverde totiž napadl už Hitlerovu kandidaturu, nakonec však skončil hluboko v poli poražených.

Podle vlastních slov si Hitler Sánchez chtěl jméno na střední škole změnit na Pablo, neudělal to však, a i proto před volbami zaplnily ulice města billboardy se slogany typu „Ten dobrý Hitler“ nebo „Totální sebedůvěra“. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám